mens..., wie ben je
Ieder mens wordt geboren met mogelijkheden. Deze mogelijkheden vormen de basis voor de uitgroei tot een evenwichtig persoon met een eigen identiteit: worden zoals ik bedoeld ben.

Ik ben 'regisseur' van mijn eigen leven. Ik ben in staat om zelf keuzes te maken en beslissingen te nemen. Ik ben vrij om mijn eigen richting te bepalen. Behalve vrij ben ik ook verantwoordelijk. Ik houd rekening met de belangen in mijn omgeving.
Ik sta stevig op mijn benen en ben succesvol in de samenleving; ik voel me aanvaard, gerespecteerd en betekenisvol in relatie tot mensen die belangrijk voor me zijn.

Ik ben gelukkig!

Een belangrijke voorwaarde is dat ik kan opgroeien in een omgeving van warmte, veiligheid en erkenning. Een omgeving die de mogelijkheid biedt van leren en experimenteren, van goed doen en fouten mogen maken, van vallen en weer opstaan.
Toch doen zich hierbij ook moeilijkheden voor. Beperkingen in mijzelf of in mijn omgeving, onvermijdbare gebeurtenissen of zelfs feitelijke beschadigingen, bewust of onbewust, beïnvloeden mijn persoonlijke groei.
Vaak krijgen deze ervaringen in ons wel een plek en verstoren ze ons leven niet ingrijpend. Soms gebeurt dit wel en wordt een volwassen, autonoom en gelukkig bestaan belemmerd...

…dan kan het wijs zijn om hulp in te schakelen.

gelukkig leven, efficient, vrij en voldaan
Picasso: "Omarming"